Kierownik Laboratorium: dr n. med. Dorota Blat telefon 32 341 15 01
Nasze laboratorium Diagnostyczne oferuje szeroki zakres badań wykonywanych na najnowocześniejszym sprzęcie z zachowaniem najwyższych standardów jakości, potwierdzonych w krajowych i międzynarodowych kontrolach jakości. Nasz zespół wykwalifikowanych specjalistów gwarantuje profesjonalną obsługę oraz szybkie i precyzyjne badania laboratoryjne.
W naszym laboratorium zadbaliśmy nie tylko o najwyższą jakość badań, ale także o komfort pacjentów. Nowoczesna klimatyzacja zapewnia przyjemną temperaturę i świeże powietrze przez cały rok, dzięki czemu wizyta przebiega w spokojnej i wygodnej atmosferze.
Badania wykonujemy:
- Nieodpłatnie – dla pacjentów Poradni Lekarza Rodzinnego oraz Poradni specjalistycznych SP ZOZ MSWIA w
- Odpłatnie dla pacjentów indywidualnych – cennik
- Punkt pobrań czynny od poniedziałku do piątku od 7.10 do 10.00.
Istnieje możliwość ustalenia indywidualnego terminu pobrania oraz możliwość pobrania krwi w pozycji leżącej u osób ze skłonnościami do omdleń.
Badania wymagające oznaczenia na czczo (glukoza, morfologia, OB.,) wymagany czas od ostatniego posiłku powinien wynosić 12 godzin.
Punkt pobrań czynny od poniedziałku do piątku od 7.10 do 10.00.
Istnieje możliwość ustalenia indywidualnego terminu pobrania oraz możliwość pobrania krwi w pozycji leżącej u osób ze skłonnościami do omdleń.
Badania wymagające oznaczenia na czczo (glukoza, morfologia, OB.,) wymagany czas od ostatniego posiłku powinien wynosić 12 godzin.
Jak przygotować się do badania – kliknij tutaj
Przygotowanie do badania lipidów Lipidy (cholesterol całkowity, cholesterol HDL, cholesterol LDL, cholesterol nie-HDL, trójglicerydy) – kliknij tutaj
PSA (specyficzny antygen prostaty) – kliknij tutaj
Doustny test tolerancji glukozy – kliknij tutaj
Ważne!
Mocz do badania ogólnego powinien być oddany rano, po uprzedniej toalecie, ze środkowego strumienia do odpowiedniego pojemnika (do nabycia w aptece).
Kał do badań świeży pobrany przy pomocy łopatki umieszczonej w pojemniku, w ilości odpowiadającej wielkości orzecha włoskiego z kilku miejsc. Próbkę należy dostarczyć w najkrótszym czasie, w przypadku dłuższego przechowywania próbka powinna znajdować się w chłodnym miejscu.